ARAM

Aram - Specialist in zonnedaken en autoruiten

De zomer van 2003 heeft nagenoeg, zo niet alle, voordelen van een open dak wel aangetoond. Wie had er niet dat broeierige in de auto?

Autodaken heb je in verschillende soorten, zijn kantelbaar, inschuifbaar en in vele prijscategorieën leverbaar. De techniek is ver vooruit gegaan en in twee a drie dagen heb je al een superdak in je auto. Sommige daken kunnen in een enkel dag al worden geplaatst.

De voordelen zijn talrijk, door het dak te kantelen kun je met hoge snelheden blijven rijden, regenweer is dan ook geen probleem. Helemaal open geeft een vrij en ruim gevoel en ventileert de hitte uit de auto. Anderzijds heeft een schuifdak nog een extra fijn voordeel. Hitte stijgt en dus is het tijdens de zomer lekker snel koel in je auto.

Dealers en schadebedrijven beginnen doorgaans ook niet aan het opknappen of oplossen van problemen met autodaken. Naast het feit dat het nogal een specialistisch werkje is, met speciale gereedschappen, hebben ze vaak ook niet de juiste onderdelen die bij ieder type dak hoort. Aram heeft naast al deze ook ervaren monteurs in dienst. Zij plaatsen daken in alle type auto’s, ja ook bij Jaguar.

Een voorbeeld is het dak van Leonora haar auto. Doordat hobbyisten er aan hebben zitten rommelen is het rubber met de verkeerde lijm ingeplakt. Wegbrengen en oplappen? Nee, autoreparatiebedrijven beginnen hier niet aan. “Te specialistisch”, werd ons meegedeeld.

Voor onze auto’s geldt maar een ding, die auto zo lang mogelijk in het bezit houden en opknappen. Een nieuw dak erin kost nogal wat en omdat onze auto’s technisch al een achterstand hebben sta je natuurlijk niet te wachten op een 1000 euro extra.

Aram durft het wel aan, oud dak eruit halen en opnieuw plaatsen. Enkele leden zijn inmiddels bij hun geweest en tot meer dan volledige tevredenheid het pand verlaten. Voor nog geen 100 euro wordt door hun het dak eruit gehaald, schoongemaakt en eventueel gerepareerd. Nee, geen drie maanden of een half jaar, maar wel 1 jaar garantie op de reparatie!

Omdat ik nogal geïnteresseerd was in het hele proces vroeg ik de eigenaar of het mogelijk was een inbouw mee te mogen maken. Dat was geen enkel probleem. Ik kwam er snel achter dat het veel meer werk was dan het hele idee doet vermoeden.

Nadat de monteur het bestaande hemeltje heeft verwijdert en de auto heeft geïnspecteerd op draden, airbags, raamstijlen etc… neemt hij de mal van het schuifkanteldak en tekent deze af. Bovenstaande laat al zien dat er met speciaal gereedschap een opening in het dak wordt gezaagd. Dit gaat niet zomaar. Zij weten precies waar dat dak er in komt. Tegenwoordig zitten overal airbags en een foutje levert een flink probleem op. Daarbij kun je het dak niet zomaar uitzagen, het moet exact in het midden zitten en op de juiste plaats naar voor of achter. Verder lijkt het wel duidelijk dat je dit niet met een slijptol moet doen. Je krijgt dan golfplaat vol brandpunten.

Nadat het gat is gemaakt beginnen de voorbereidingen van het interieur en wordt de bak ingebouwd. Natuurlijk worden de randen bewerkt, netjes op maat gesneden en in gevouwen. Wanneer de monteur alles heeft gecontroleerd dan krijg je na de eind montage een schitterend resultaat.

De lampjes er in, de lijsten er weer tegen, schakelaar aansluiten, alles strak en correct op zijn plaats.

Voor de buitenkant moet nog wel het een en ander worden gedaan. De afsluitrand, welk met een speciale lijm er op wordt bevestigd, soms onder een warme temperatuur, moet het dak lekvrij houden. Na de montage van de rubberen afsluitrand kan het dak er op.

Het zijn niet alleen autodaken maar ook autoruiten, van luxe auto’s tot busjes en vrachtauto’s.

Zoals de foto hieronder laat zien, een flinke voorraad. Toevallig als ze het niet hebben, maar dan nog binnen 48 uur geregeld. Ze krijgen rechtstreekse levering vanaf de fabrieken dus een snelle service is gegarandeerd. Voor een demontage/montage heeft men een wachtkamer gemaakt. Men kan er op wachten en met een klein half uurtje kun je weer de baan op.

en goed advies, laat het dak even nakijken door deze heren, kost niets en je zult zien wanneer het noodzakelijk is om het dak opnieuw te plaatsen dat het prima in orde komt.

Aram is een specialist, door bedrijven als Webasto en Hollandia erkend. Leden van onze club willen graag als referentie dienen.

Vanaf 1 januari hebben Aram en Mobielglas samenwerking toegezegd om zo nog directer en efficienter te kunnen werken. Voor 16.00u bestellen is ’s morgens in huis!

De mobiele diensten leveren een grotere flexibiliteit op en een ruimere planning. Service en snelheid staat hier hoog in het vaandel, dat lijkt me duidelijk. Hiermee onderscheiden zij zich van andere bedrijven en dat is niet verwonderlijk. Wie wil er niet direct geholpen worden bij een lek of een kapotte ruit.

Voor een normale reparatie of vervangen moet wel even een afspraak worden gemaakt. Zoals het stuk laat zien ben je nogal een aantal uren bezig om een dak in te bouwen, dan is een afspraak wel gewenst.

Hierbij onze dank voor jullie service en dienst verlening en uiteraard voor de koffie.