10-10-10

 

Wat gaat de tijd snel zeg, 10 jaren vliegen zo voorbij. Ik herrinner me nog als de dag van gisteren, "zou wel lachen zijn als we 10 jaar zouden kunnen halen".
Mazda 626 club met als doelstelling handhaving van het model tot aan 1992, daar begonnen we mee.

 
Sneltrein

Het ging rap. Na een paar maanden meldden we ons aan bij Mazda Nederland. Met enthousiasme werden we ontvangen en sponsoring kwam van de grond. We schreven ons in bij de KvK en we namen een bank. Formeel waren de zaken geregeld en het eerste clubblad, met een advertentie van Mazda, de laatste 626, verscheen in 2000. We leerden schrijven, we maakten goede contacten en met behulp van Tonnie van Deijne kwam de club nog een stuk verder.
De bijeenkomsten werden erg druk bezocht, de auto lag nog goed in de markt en liefhebbers van het eerste uur, met onder andere Rob Leereveld, Leonora van der Pijl, Richard Holtkamp en Jaap Gunst, traden toe tot de club. Rob was er zelfs al bij toen we nog aan het opstarten waren.

 

Het vervolg

Het vervolg was dat we nog vaak in Nieuwegein bij elkaar kwamen, zonnetje erbij, veel auto's en de eerste ledenvergadering ging dan ook hier van start. het was ook in Nieuwegein dat de over 90 jaar oude meneer Antoon Smits toe trad tot de club en Hendrik Jan trad in het licht door de computers te maken van de 4WS. Een heel knap staaltje. Meneer Smits kon zich er niet genoeg over uitlaten "dat vind je niet meer", zei hij alsmaar.
Nadien bezochten we automuseums, maakten tourtochten en ritten. We bleven vier keer per jaar ons blad uitbrengen en we werden steeds beter en beter. Ondergetekende kwam ik contact met verschillende bedrijven. Hoogtepunten zijn Aram (autoruiten en daken) en Dassen (banden en uitlijnen) te Eindhoven waar ondergetekende een goede vriend onder de naam van Johan Middel (expertise in onderstellen) aan over gehouden.

Zo door de jaren heen heb ik veel mensen leren kennen, van echte liefhebbers en échte liefhebbers, veel bedrijven, ondersteuning, zeg het maar, het zit er altijd wel ergens bij. We hebben door de jaren heen geweldig met Mazda samengewerkt. In 2008 werden we onder luid gejuich en met applaus binnen gehaald tijdens de introductie van de nieuwe 2de generatie Mazda 6. Eind 2008 bestond Mazda 40 jaar waar ook enkele leden van deze club waren uitgenodigd. Schitterend was de rondleiding door het magazijn en het geweldige ontvangst. Prima geregeld.

                                                                                    
10-10-10

De dag was spannend begonnen. De dames Leonora en Marian stuurden de hele club aan en we wisten ons prima te vermaken bij kasteel Doornburg. Na een versnapering en een bezoek aan het kasteel stortten we ons op de rit naar de eindlocatie. Het was er schitterend en gasten als Sjoukje met Piet Donker, Teo van Dieren, Johan Middel en Theo Veenman betraden het pand en kwamen ons lachend tegemoet.
Gastspreker was Herman Brouwer die ons uitstekend wist te vermaken door iets over het stuursysteem en stuurgedrag van de Mazda te vertellen. We waren in ons element, geloof me maar. Na de presentatie verraste Theo Veenman de leden met zijn uitgebreide kennis over versnellingsbakken. Hij haalde deze zo uit elkaar en gaf de toeschouwer alle informatie waar maar om gevraagd werd. Tussen de momenten door werd en gedronken en gegeten.
Al die auto's

Ik liep met Herman alle modellen af, hij vond het prachtig alle series zo bij elkaar te zien. We waren op een enkele facelift na helemaal compleet, van 1979 tot en met 1991.
We konden zelfs verschillende actiemodellen laten zien.
Iedereen had een geweldige dag gehad, de response was prima en wie zou het nu niet geweldig hebben gevonden, al die Mazda's bij elkaar, al die auto's al die modellen.

We gaan verder

Jawel mensen, we gaan verder en we zijn nu al bezig met 12,5 jaar. We hebben de smaak te pakken!

 

                                                                                                                                   
 

 

 

 

 

 

 

 

Groetjes,

Hans Peters
(Voorzitter)