OP BEZOEK

 

Onze club houdt zich niet alleen met de eigen auto bezig. Ja, ja, we hebben ook respect voor andere merken en diens eigenaren. Wanneer je alleen maar bij je eigen auto stilstaat, dan sta je ook in ontwikkeling stil. Daarbij kun je van anderen alleen maar leren.

Deze pagina wordt gevuld met foto's en een kort verhaaltje waar we allemaal geweest zijn. Dat kan zijn bij een dealer, een museum of misschien wel bij een fabriek. De stukjes die hier komen te staan, zijn in principe al oud. In het clubblad staat het allemaal uitgebreid, hier laten we alleen maar zien wat we doen en waar we mee bezig zijn.

 

Oktober 2015 - Het derde lustrum!

Hier ging erg veel tijd in zitten. Veel overleg, bugdet, organisatie, afspraken, locatie, brunch, leuke activiteiten, je zegt het maar. We kwamen samen bij Rosarium te Doorn. Ontvangen met open armen en een hartelijk welkom door Marian Overgaag. Na binnenkomst een drankje, daarna de overheerlijke brunch en vervolgens de ledenvergadering. Na de leden vergadering een lekker potje midgetgolven, wandelen, scelteren of als je je jong genoeg voelt dan spring je een uurtje mee.


Juni 2015 - Tourtocht Veluwe - Radio Kootwijk

Een geweldige tourtocht geheel opgezet door onze eigen Marian. We eindigden bij Radio Kootwijk in een bloedhete zon. We kwamen op de meest luisterrijke plaatsen en zelfs een zandpad mocht ons niet deren. Jammer dat die dag voorbij is. Leuke opkomst en een hele mooie clubfoto, nu ook te vinden op Facebook.


November 2014 - Treinmuseum Utrecht

Tja, treinen vervoeren auto's, beide zijn ook mobielen en het treinmuseum in Utrecht was in een woord grandioos te noemen, voor jong en oud. De prijs valt reuze mee en je hebt er gewoon een dag lol aan. Sommige attracties werden wel 3 keer bezocht. Veel valt er vanuit het clubgebeuren niet over te vertellen, prima verzorgd zoals altijd door Marian Overgaag.


Oktober 2014 - Tourtocht van Rob Leereveld en FEHAC

Tourtochten van Rob of Joost, die doen het echt. waar ze het vandaan halen? Geweldige route tegen het groene hart van Nederland. Samen met de Mazdaclassics hadden we een flinke bezetting. Op het einde kregen we van Bert alles te horen over de 'how's & why's' van de Fehac. De Mazda 626 club Nederland is natuurlijk lid geworden van de Fehac. Zeer geslaagde dag en een heel goed verzorgd einde. Wat mij betreft.... morgen weer?


Juni 2014 SRS - Best Spot Repair Service

Bij toeval kwam onze voorzitter hier terecht. Je zoekt en zoekt en na jaren van omzwervingen blijkt er gewoon eentje om de hoek te zitten. Zonder te letten op alles wat er zich in deze wereld afspeelt, biedt SRS ons veel voordelen. Er kunnen kleine plekjes behandeld en gespoten worden. Dat heeft als voordeel dat niet meteen het hele oppervlak gespoten hoeft te worden. Dit scheelt dus ruim 50% van de kosten. Ze werken direct en maken de klus af. Dat betekent dat de eigenaar geen weken hoeft te wachten tot de auto klaar is. Ze beginnen er aan en de auto blijft daar dan nog voor de lakcontrole en na een paar dagen kan ie mee. Supergaaf bedrijf als je reparaties of werk laat doen waar een spuiter eigenlijk niet op zit te wachten. Ik heb een afgeschreven coupé staan maar doordat hij het dak kon vervangen (professioneel!) heb ik 'm nu nog steeds met veel plezier. Inclusief spuitwerk, hier had ik geen nieuw inbouwdak voor.


April - Classic Park Boxtel

Het Paasweekend was openingsweekend van Classic Park te Boxtel. Aangezien het clubevenement bij de uitlatenfabriek niet doorging werd dit dan maar ingepland. Het voorterrein van het museum was in principe gereserveerd voor oude auto's maar die van ons mochten er niet staan. Uiteindelijk hebben er daar ook maar heel weinig auto's gestaan en zeker allemaal niet oud. Na een kort fotorondje in de zon gingen we naar binnen. Er stonden wel veel auto's maar een groot deel had niets in een Classics Park te zoeken. Er stonden wel een paar heel oude auto's en verder veel auto's die nog jonger waren dan die bij ons op de club rondreden. Walt Disney is ook niet in één dag gebouwd zullen we maar zeggen.


November 2013 - Den Hartog - Fordmuseum

Wat valt hier nog over te zeggen? Het museum is erg mooi, duidelijk en overzichtelijk. Ze hebben regelmatig iets te bieden en doen aan veel activiteiten mee als het natuurlijk om de Fordjes gaat. Voor deze gelegeheid had de Mustangclub zijn waar uitgestald. Veel modellen ken je wel, komen in allerlei films voor maar dit keer was anders. Werkelijke Collectors Items stonden er tussen die ik nog nooit gezien had. Supergeweldige dag.


Juni 2013 - Tourtocht Limburg en Museum "Terug in de Tijd"

Jos en Hilly, Hilly en Jos. Ja mensen, als het om organiseren gaat met eten erbij dan zit je hier dus echt goed! Een hele mooie tocht, leuke weggetjes, aparte gebouwen en uiteindelijk bij een museum aangekomen waar dus van alles ligt na 1940. Nadruk lag op de 50-ger en 60-ger jaren. Er was heel veel te zien, winkeltjes nagebouwd, werkplaatsen en modellen uit de jaren 50 kon men daar in levende lijve zien. Hoe ging het er aan toe in die jaren?De dag werd feestelijk afgesloten, het was er druk en gezellig. Altijd al gezegd dat het daar zeker voor herhaling vatbaar is. Zeg nu nog een keer.


Mei 2013 - Tocht IJssellinie

Weer een stapje verder. Marian haalt wegens succes nog een keer flink uit. Hele mooie stukken land, prachtige forten en de auto's reden achter elkaar aan. Daar stond dan toch maar weer de Mazda club met een leuke tractatie op een aparte plaats.


Maart 2013 - We bestaan 12,5 jaar!

Het mooiste wat men kan wensen, een autoclub die een jubileum te vieren heeft. Nagenoeg alle leden op de been, de gasten waren er en jawel, Herman Brouwer gestrikt als gastspreken. Heel plezierige man die nu nog vol enthousiasme over Mazda spreekt. Dan moet het goed zijn nietwaar?
De dag begon met een inleidende tocht door het gebied rondom het plaatsje Well aan de Maas. 's Middags werd er een flinke taart aangesneden, soep, een happie, zeg het maar, van alles voorzien. Hans deed het inleidende verhaal en Martijn wist alle actiemodellen te presenteren en te onderbouwen met leuke feiten. Herman nam de motoren van Mazda voor zijn rekening. Een geweldige dag.


Oktober 2012 - Automuseum Schagen

Joost nam dit verhaal op de korrel. Ook zeer zeker de moeite waard om op een zondag eens te gaan kijken. Een familiebedrijf, eigenlijk een erfenis van pappie die de kinderen allemaal hebben voort gezet. Prachtig hoor. Zulks verdiend een prijs.


April 2012 - Fortetocht ism Mazda Classics

Dit was ook geweldig, al die oude forten, kleine weggetjes, landerijen en jawel, een kasteel. Leuk voor thuis maar niet heus. Hier troffen we ook een paar nieuwe leden aan. Gezellig toch? Marian had voor de inwendige mens gezorgd en dat was perfect, net als de tocht. Ook leuk was de uitnodiging naar de Mazda classics, die waren dus ook van de partij.


Maart 2012 - Twente tocht

Ja, Marian had de drive te pakken en dat pakte echt goed uit. De club kwam op een parkeerplaats voor Enschede bij elkaar en we kregen onze rit overhandigd. Marian had hulp van Richard. De tocht was wel heel erg leuk maar om na zo'n rit nog naar huis te moeten? Die Richard flikt dat toch ook maar weer iedere keer.


Oktober 2011 - Mazda Donker te Aalsmeer.

Wat hadden we toch een geluk deze maand met het weer, en zo mocht het ook op de 23e oktober niet ontbreken aan de nodige zonneschijn. Een warm welkom door Piet en Sjoukje, met heuse zelfgebakken stroopwafels en uiteraard een lekkere kop koffie of thee. Vervolgens vrolijk op weg door het Noord Hollandse landschap, langs paadjes, weggetjes, stationnetjes en oude kastelen, de kustlijn en zelfs de hoogovens, het kon onderweg niet op!
Een puzzeltoer om nooit meer te vergeten, met dank aan onze vakkundige uitzetter en tevens penningmeester:  Joost !


April 2010 - Car Clean Service Veghel.

Zo in het voorjaar, op een schitterende dag je auto laten  verwennen, en deze weer als herboren terugzien. 
We hebben het wonder aanschouwd:  De 4ws hatchback van Martijn deed zeer aan de ogen en ook de grijze auto van Marian zag er weer
spiegelglad uit, in statig grijs metallic zoals hij ooit de showroom uitkwam!  Deze heren hebben echt kennis van zaken, en dat hebben ze
dan ook waar gemaakt deze dag. Gezellig en geslaagd, met ook de Mazda Classics aanwezig, hebben we weer genoten van deze dag met zijn allen.

 

Oktober 2009 - Joost en Vincent, Vincent en Joost - tourtocht Zaanstreek

Hans onder het mes en J&M organiseren een tourtocht waar men weken later nog over nabelt. Geweldig en een schitterende route door het Zaanse landschap.
Natuurlijk krijg je bij deze twee heren altijd een paar van die weetvraagjes maar ook dat je echt die auto uit moet mensen. Uiteraard is het hun ook toevertrouwd een leuk einde te creëren en voor een volle maag werd ook gezorgd.

 

13 september - De jaarlijkse ledenvergadering.

Niet dat dit bij de uitjes hoort maar wel leuk te vermelden dat we 5 nieuwe leden die dag hebben mogen verwelkomen. Leden die werkelijk een Mazda hebben ipv een hart... nou ja, of zo iets. Wat was er nog meer zo belangrijk? Oh ja, het komende lustrum, de Mazda 626 club bestaat dan 10 jaar. PARTY-TIME!

26 April 2009 - Herhaling Utrechtse Heuvelrug

Het was niet zo moeilijk, alhoewel, Martijn trok deze keer alle registers open. De familie werkte er aan mee ne het was een waanzinnige dag. De vragen heel acceptabel, leuke weetjes en een geweldige rit, jawel. De opkomst was ook een heel stuk beter en verschillende Mazda's verschenen ten tonele. De route was voor iedereen goed te doen en natuurlijk moest Jaap Gunst weer als winnaar uit de bus komen :).

 

 

11 april 2009 -Technische dag bij Friezenkamp met Theo Veenman

Theo Veenman is een versnellingsbakspecialist. Al wat hij hoort of in handen krijgt gaat weer draaien zoals de fabriek ze bij de eerste dag aflevert.
 In de ochtend kon men de auto laten nakijken bij de garage zelf, een kijkje nemen onder de auto vanonder de brug en in het middaguur werkte Theo een heel programma af.
Bak open maken, uitleggen, uiteen nemen, verklaren waarom wel en waarom niet, ga zo maar door... Een hele leerzame dag en ook iets wat nog eens herhaald zal moeten worden en wat we ook graag zullen doen.

 

20 november 2008 - Willebroek, here we come!

Hans regelde nog meer, het zal niet waar zijn, de Mazda 626 club is uitgenodigd voor een rondleiding bij de havens,
afdeling verzorging en jawel, de magazijnen. De hele groep op weg naar Mazda in België en wat wij hier te zien kregen,
mensen als je dit zag wil je nooit geen andere auto meer. Geweldige systemen, super de luxe behandelingen,
nieuw is nieuw en een heel fijn ontvangst met een gezellige lunch.
Zij die hier bij zijn geweest gaan dit nooit meer vergeten.
(klik op de foto voor het verhaal)

 


7 september 2008 - Jos en Hilly - een tour door het Limburgse landschap

Jos en Hilly zijn kunstenaars in het ontvangen van gasten. Hun kinderen zijn leuk, doen altijd goed mee en de ambiance is perfect. Wat we gewend waren kregen we ook en nog veel meer. Een prachtige tocht door de bergen, stukje Duitsland, mooi binnen door, oude dorpjes, huizen en kastelen, grote kerken, hier had je bij moeten zijn. En nu maar hopen dat we dit nog een keertje mogen verwachten want het eten daarna was grandioos en maakte dag gezellig af. Jammer dat het tijd werd, ik had er best nog een uurtje willen blijven hangen.


40 jaar Mazda 20 september 2008

Dat was een verassing. Hans werd door Mazda benaderd om iets op poten te zetten ter ere van het jubileum 40 jaar Mazda.
Dat ging prima en van de 626 club wilde Klaas, Martijn en Leonora graag van de partij zijn. Het feest was miraculeus, groots en perfect georganiseerd.
De dames van Mazda (zie ook de stukken op www.mazdaclassics.nl) zijn geweldig. De dag was schitterend. Daar doen we het voor!

 

Barbukjuw

In mei van dit zelfde jaar bij HJ een BBQ. HJ vond het wel leuk en had er veel zin in. Met de club erbij? Geen probleem hoor. Hans regelde een BBQ,
HJ het vlees en den drank en de rest werd opgebouwd door niemand minder dan Leonora van der Pijl. Mooie schalen, prima opstelling, en uiteindelijk heeft ze ook de boel weggewerkt. De dag was een succes en zou best eens herhaald mogen worden.

 

Utrechtse heuvelrug maart 2008, een try-out.

Martijn en Hans wilde iets doen voor de Classics maar uiteindelijk werd het iets voor beide partijen. Het gaat niet altijd van een leistenen dakje, we hadden bar slecht weer en de opkomst was minimaal. Je kan niet altijd geluk hebben. Desondanks werd het heel positief ontvangen en men verzocht dit nog eens over te doen. Afgesproken.

 


9 januari 2008 - Mazda nodigt de Mazda 626 club Nederland uit voor bijdrage feestdag release nieuwe Mazda 6.

2008 belooft een bewogen jaar te worden en Hans werd in 2007 al uit zijn bed gelicht en voordat hij wist waar het om draaide zei hij ja. Werk aan de winkel! Mazda zal op 9 januari de Nieuwe Mazda 6 en de nieuwe Mazda 5 voor pers en dealers introduceren. De Mazda 626 club gaf een blik in de geschiedenis en al rijdend verschenen verschillende 626 modellen, als voorloper van de 6, ten tonele. Prima dag, lekker eten en een waanzinnige auto, die Mazda 6.

 

 

 

November 2007 - Turnhout was leuk.

Turnhout was erg leuk. De dealer bezorgde de liefhebbers maar ook de toekomstige klanten een leuke dag. Hij had verschillende MX-5jes en een paar mooie Cosmo's staan. Niet alleen dat, oh nee. Er was van alles te zien op het Mazda gebied, CX-7, de 5, de nieuwe 6, een paar mooie modellen uit de 2 en 3 reeks.
Ook nog een hele serie classics en uiteraard niets om je niet te vervelen.
Gratis Bier, Pannenkoeken en kersen, of te wel kriekskes.

 

De Vlist, Oudewater, een tourtocht om van te smullen!

Natuurlijk moest er nog een mooie tourtocht komen dit jaar. Jawel. Jaap Gunst treft deze keer de eer. Een tocht door het groene hart van Nederland, dijkjes, waterwegen, de Kinderdijk, leuke dorpjes door heuveltjes en landerijen. Nee, dit zullen we nooit meer vergeten en wat meer, op veler verzoek wordt het zelfs herhaalt.

Nostalgie en ambachten, auto's en oldtimers.

Niet lang meer duurt dat. De eerste hebben bij onze club de 25 al gepasseerd, de eerste GD is nu ook inmiddels 20 jaar oud. Auto's blijven auto's en langzaam aan worden onze auto's ook oldtimer. Wat is er dan mooier om onze auto's naast de Classics van Mazda te plaatsen, zij aan zij. En waar kan dat mooier dan bij het nostalgisch en historisch ambachtenmuseum in Terschuur. Alle ambachten zijn hier opgesteld, daarnaast stond buiten onder de warme zon schitterende Mazda oldtimers. 121, RX-5, RX-3, RX-7, 323, 1300, 929, 818, 616, noem ze maar op of het stond er wel bij. Schitterende dag, mooie auto's.

 

Even wat anders in maart 2007

Een mooie dag in maart, de club bij elkaar en we zouden eens een keertje moeten afstappen van het eenzijdige.
Met de hele club bezochten we het militaire luchtvaartmuseum te Soesterberg. Vliegtuigen, motoren, militaire auto's, de hele geschiedenis van onze luchtmacht stond daar opgesteld, uiteraard met gids klaar. een rondleiding en we zagen de meest uiteenlopende vliegtuigen en hun ontwikkeling er van. Prachtige dag. 

Het Fordmuseum, het eerste lustrum, tijd voor een feestje, november 2006

In 2000 begon ik te schrijven, in 2001 werd in januari de club officieel. Nu 5 jaar later, weer een echte Mazdaclub met een lustrum. Dat werd gevierd in Hillegom, bij Ford. Ford heeft nu eenmaal een binding met Mazda, laten we eens kijken hoe Ford het vroeger deed. De club verzorgde de hele dag, koffie bij aankomst, soep e.d. na afloop. Vele auto's, fijne rondleiding, drukke bijeenkomst en veel geïnteresseerden. De dag verliep snel en de meeste leden kwamen pas 's avonds laat thuis. Ouderwets gezellig. Op weer naar de volgende bijeenkomst.

Op veler verzoek, de Posbank!, oktober 2006

Een van de mooiste gebieden van Nederland, de Posbank rondom Arnhem. In oktober, midden in de herfst, tsja, dan mis je wat als je er niet bij bent. Hoewel de vragen goed om te doen waren was de tocht deze keer best wel zwaar. Uiteindelijk kwam iedereen op de eindbestemming aan, iedereen? Nee, niet écht iedereen. We hebben een lid die de weg nog kwijt raakt op een rotonde.

De familie Wolter Puzzeltourtocht, juni 2006

Het was een schitterende dag, de organisatie perfect, de afwerking subliem. We vertrokken om de 10 minuten, we kregen een plan, we kregen de vragen, en de eerste weg links ging al meteen rechts. Wat een feest. We reden door bergen en dalen, historische stukken Limburg, dorpjes en landerijen. In de verte een kasteel, hier om de hoek een park. Bij aankomst een feestje. Lekker soep, snacks etc... gewoon geweldig. 

Het kan ook anders, DAF - Dakar, mei 2006

Of ieder automerk een museum heeft weet ik niet, wel dat Michelotti de 929 Coupé ontwierp en dat dit bedrijf ook eens een DAF heeft gebouwd. DAF heeft veel meer, de automaat is nog steeds een luxe aanvulling en het wordt toch eens tijd een kijkje te nemen bij de variomaticjes. DAF heeft een mooie en duidelijke opstelling. Ik vroeg of wij voor onze groep een rondleiding konden krijgen en dat lukte. Deze man werd geboren bij DAF, bouwde het mee op en deed nu vol enthousiasme een rondleiding door het hele museum.

Apeldoorn, op naar het Paleis, februari 2006

Na de ledenvergadering en een Kennismakingsbijeenkomst ontstond al vrij snel het idee om iets in het oosten van Nederland te zoeken. Met de hele club naar Paleis 't Loo. Ze hebben daar een groot parkeerplaats en om de club te promoten werden vele nieuwe en geïnteresseerden uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen. Een kleine advertentie in het noordoosten van Nederland leverde enkele nieuwe leden op en juni lag al weer ver achter ons.. Gewoon gezellig bij elkaar, beetje kletsen, kopje koffie, broodje. Ook zijn er momenten waarbij het weer je in de steek laat. Met bakken kwam het naar beneden maar het Paleis was voor dat moment een leuk clubhuisje. 

Technische dag, juni 2005

Na een korte pauze, veel slecht weer en na veel georganiseer en afstemming kwam de Technische Dag uit de lucht vallen. Klaas Mennen kreeg van zijn bedrijf de mogelijkheid de club uit te nodigen. Peter Jaspers had een auto te demonteren, dus... er werd flink geschroefd. Peter en Klaas hadden alles uitgestald staan en van nagenoeg elk onderdeel kreeg je wel een verhaal te horen. De complete Mazda 626 type GD volledig gedemonteerd. Drukke dag, gezellige dag, een leerzame dag.

Op bezoek bij de zuiderburen in Antwerpen, Juni 2005

Albert Steenbergen heeft een fantastische bijeenkomst weten te organiseren. Ditmaal niet in eigen land, maar in België. Wij werden uitgenodigd in de Antwerpse fabriek van Opel, om eens een kijkje te nemen in de wereld van de moderne auto-industrie. Wat moet een Mazda club nu in een Opel fabriek? Heel simpel: Japan is te ver rijden!
Helaas hebben we niet alle leden bijeen gekregen deze dag, maar we kunnen wel zeggen
dat we een erg leuke dag hebben gehad. Het begon met een mooie demonstratiefilm in het auditorium van de fabriek. Aansluitend werden we rondgeleid door een juffrouw die met ons zeer gedetailleerd het productieproces van de fabriek doorliep. In de Antwerpse Opel fabriek worden alleen de Astra modellen gefabriceerd, wat een hoge productie mogelijk maakt. Een zeer vermakelijke bijeenkomst, met uiteraard een drankje en hapje. Vervolgens de verkeersdrukte van de half verbouwde Antwerpse ring weer onder ogen zien en op naar huis, met een nieuwe kijk op de moderne auto.


Uitgenodigd bij de firma Tonnie van Deijne, Gezelligheid kent geen ...

Tonnie van Deijne is al jaren DE specialist in Japanse auto-onderdelen. Of je nu hier komt voor een Mazda van 10 jaar oud of voor de nieuwe Mazda 6, het ligt nagenoeg allemaal op voorraad. Tonnie heeft ons jarenlang gesponsord, zowel financieel als ook met onderdelen en adviezen. Hoogste tijd om daar eens met de hele club een bezoekje te brengen. We werden uitgenodigd, prima ontvangen en we kregen een rondleiding door het hele bedrijf. Dat was nu eens een leuke dag! 

Behendigheidsrit 2004

De behendigheidsrit kwam wederom uit de handen van Maria Barents, nu met ondersteuning van Rob Leereveld. Het was moeilijk deze keer. Het parcours was prachtig, alles zat er in en erbij. Omkleden, rommel opruimen, een stukje technische kennis, behendigheid in vol ornaat. Het weer was wisselvallig en tussen de buien door werden de vaardigheden getest. Dat viel allemaal nog niet mee. Er kon niet voor worden geoefend en het was niet mogelijk vooraf al het parcours te verkennen. Ik heb begrepen dat Maria voor juli 2005 de handschoen toch weer opraapt en nu met iets heel nieuws gaat komen, iets met bewegende delen??

Open dag te Oss

Een initiatief van de familie Steenbergen. Op 16 mei even de hele club uitgenodigd om een lekker kopje koffie te drinken. Vervolgens werd er in Oss bij Car Repair een demonstratie gegeven van reparatie voorruit, uitdeuken zonder spuiten en het restaureren, repareren van oud en nieuw interieur. Dat was allemaal heel boeiend en een welkome aanvulling voor de echte liefhebber. Nadien nog even gezellig nakleppen bij de familie Steenbergen... zo laat al? De hele stoet zette zich tegen half vijf in beweging... op naar de grote weg, op terug naar huis. Prachtig gewoon!

Het Minidrome te Asperen

Wat een mooie dag in Maart 2004, een dag vol verrassingen. Weer een paar nieuwe leden erbij, keigaaf en keigezellig. Het automuseum te Raamsdonksveer was helaas gesloten en we besloten naar het Minidrome te Asperen te gaan. 4000 miniatuurauto's bij elkaar in glazen vitrines. De zon scheen, een leuke route er naar toe en aangezien we bijna voltallig waren even een sleep van 'tig Mazda's over de baan en binnendoor. We bezetten met de club even de hele parkeerplaats. Vandaag de introductie van Marcel Steenbergen, een Mazda 626 uit 1983 automaat in nieuwstaat!

 

Mazdadealer Hoebeke en Zn. te Rilland

Eén van de belangrijkste bezoeken was die aan Mazdadealer Hoebeke uit Rilland. Naast een hartelijke ontvangst is het ook een heel leerzame dag geweest. Ze hadden hun winkel en werkplaats zo ingericht dat we in één ronde de geschiedenis van Mazda te zien kregen. Uiteindelijk werd ons ook nog uitgelegd hoe de rotatie motor werkt. Eind van de dag werd afgesloten door een stukje techniek uitleg "hoe werkt de ontsteking" door Hendrik Jan Zwerver. 

Automuseum Kennis te Bergeyk

Op een zonnige dag in oktober bezocht onze autoclub het automuseum van Kennis te Bergeyk. Het is niet alleen een museum dat een heel scala aan oldtimers bezit, maar je kunt er ook auto's van alle leeftijden kopen. Het thema van dat moment was Rolls Roys en Bugatti, waarvan er dan ook meerdere tentoon gesteld stonden.

 

Kasteeltocht rondom Nijmegen

Zondag 12 oktober 2003 hadden we een tourtocht door het luisterrijke gebied rondom Nijmegen. De hele groep werd door de omgeving geleid om uiteindelijk het kasteel Doornenburg te bezoeken. Met de hele groep kregen we een gids toegewezen en zo ontdekten we dat de jeugdserie Floris (begin jaren '70) grotendeels hier was opgenomen en dat de nieuwe Floris filmopname op de 13de van start ging. Dat was dus de volgende dag.